Ik kom uit een familie die zeilt en veel vaart. De vrijheid die mij dat gaf bracht mij ook bij de klussen die erbij horen zoals onderhoud aan een schip. Stalen, Polyester en Houten schepen heb ik allemaal onder handen gehad. Van onderwater schip tot schuren, lakken, in en uit het water halen met een kraan, optuigen, aftuigen, het elektrisch, motor onderhoud, allemaal geen probleem. Dit in totaal een groot deel van mijn leven gedaan bij meerdere bedrijven en voor mijzelf met heel veel plezier.

Ook productiewerk staat op mijn lijstje, want stilzitten is niet mijn sterkste kant. Nuttig zijn en plezier hebben in wat ik doe staat bovenaan mijn lijst. Van paaltjes punten tot een eindproduct maken in de visindustrie is mij niet onbekend. Zo heb ik ook in de beton gezeten en in het magazijn van een medicijnenfabriek. Vaak was dit om een tijd tussen 2 projecten te overbruggen. Leuk werk en belangrijk om gedaan te hebben.

Een tijdje ambtenaar geweest bij de gemeente Lemsterland. Hier was ik ook een Manus geworden. Hier moest ik in een hokje worden geplaatst en ondanks alle lieve mensen was het hierdoor niet mijn plekje.

Van oorsprong ben ik hovenier en vind een plan maken voor een tuin nog steeds mooi, maar ben met dit werk gestopt, omdat ik zwaar allergisch was voor onder andere coniferen. Dat neemt niet weg dat er kennis op het gebied van tuinaanleg en ontwerpen.

Tevens heb ik mijn papieren gehaald als beveiliger. Alleen heb ik dit nooit in praktijk gebracht. In de opleiding kwam ik erachter dat het toch niet zo mijn ding was. En merkte dat er mensen waren die het veel beter dan mij konden. Soms moet je ook weten waar je plaats is. Een goede leerschool met een diploma als beveiliger als resultaat.

Als ondernemer ben ik in 2003 in de wereld van internet terecht gekomen. Ik vond in 1996 internet en alles wat ermee samen ging ontzetten mooi en leuk. In 1998 repareerde ik de eerste computer en in 1999 was ik de eerste zover ik weet die op eigen houtje streamde op het internet. In 2002 bedacht ik een plan om radio via internet te maken en startte april 2003 met Newstyle FM Broadcasting. Het platform was zo niet dat investeerders en reclame uitbleven en in 2005 het bedrijf omdoopte tot Newstyle Internet. Draadloos internet voor een mooie prijs. In 2006 heb ik hier SISP van gemaakt. Hieronder vielen draadloos internet, hosting, shopping, streaming en bouwde ik websites.

Op 1 januari 2014 heb ik besloten om SISP.nl om te dopen tot Jouke Harder. Meer persoonlijk en vond de naam niet meer bij mij passen. Onder Jouke Harder heb ik computers, laptops en servers gerepareerd en gebouwd. Webhosting heb ik langzaam afgebouwd en heb websites gebouwd en onderhoud ik. Toch is Jouke Harder meer en daarom nu deze website, want ik ben een Manus van alles, want dat is juist wat ik leuk vind. Op wat voor wijze dan ook mensen en bedrijven helpen met een oplossing. Dat kan door mij in te huren of mij als werknemer in loondienst te nemen.

Hierboven staat globaal wat ik allemaal gedaan heb. Toch is er nog meer, maar dat komt vast terug in een gesprek dat wij samen zullen hebben.